Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ~ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ~ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ


           Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ


  Ο Σιμπάν απεσταλμένος του Αβραάμ πήγαινε τρέχοντας να αναγγείλει την χαρμόσυνη είδηση στη Σάρρα , στο δρόμο συνάντησε την Άντα η οποία πήγαινε προς το μέρος του.
   Η Άντα αφού πληροφορήθηκε για τα όσα είχαν συμβεί στον Ισαάκ , τον ενημερώνει για την άσχημη κατάσταση της Σάρρας. Στη συνέχεια ο σοκαρισμένος Σιμπάν τρέχει γρήγορα να φτάσει στη Σάρρα να της πει τα καλά νέα μήπως  και καλυτερέψει η κατάστασή της. Η Σάρρα εκείνη την ώρα ξεσπώντας σε λυγμούς και πόνους προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια της υποβασταζόμενη από την Ταμάρ την υπηρέτρια τους θέλησε να βγει στο δρόμο για να μάθει από τους περαστικούς τι είχε γίνει με το γιο της. Οι δύο γυναίκες άκουσαν μια φωνή από το βάθος του βουνού να φωνάζει χαρμόσυνα και αμέσως αναγνώρισαν τον Σιμπάν , αλλά δεν μπορούσαν να ακούσουν καθαρά τα λόγια του και περίμεναν με ανυπομονησία να φτάσει κοντά τους. Ο Σιμπάν τις καθησύχασε πως τον Ισαάκ τον γλίτωσε ένας άγγελος θυσιάζοντας στη θέση του ένα κριάρι και ότι από στιγμή σε στιγμή θα γύριζαν σπίτι πατέρας και γιος. Έπειτα η Σάρρα μετά από αυτά τα νέα αισθάνθηκε πολύ καλύτερα και έτρεξε να τους συναντήσει. Η χαρά και τα χρόνια της την πρόδωσαν όμως γιατί καθώς έτρεχε ζαλίστηκε και έπεσε στο γκρεμό χωρίς να προλάβει να δει τα μάτια του παιδιού της αλλά ούτε να το σφίξει στην αγκαλιά της για μία τελευταία φορά.
   Μετά από λίγο ,ακριβώς σε εκείνο το σημείο περνούσε ο Αβραάμ με τον Ισαάκ και είδαν μια ηλικιωμένη γυναίκα να είναι αναίσθητη πάνω στα βράχια. Δεν πέρασε από το μυαλό τους πως αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να ήταν η Σάρρα,  κι όμως όταν κατέβαιναν προσεκτικά το μεγάλο γκρεμό για να βοηθήσουν την γυναίκα την αναγνώρισαν κι αμέσως  η τρέλα και η στεναχώρια τους κυρίευσε και τους δύο  για τα καλά. Ο Αβραάμ από το σοκ που έπαθε λιποθύμησε σε ένα μικρό και αιχμηρό βραχάκι όπου χτυπώντας άσχημα το κεφάλι του άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα στη γυναίκα του. Ο Ισαάκ χαμένος και απαρηγόρητος μοιρολογούσε ακατάπαυστα τους δυο γονείς του ώσπου έπεσε το σκοτάδι και κάλυψε τα πάντα. Οι υπηρέτες και οι δικοί τους άνθρωποι τους έψαχναν παντού ανήξεροι για την όλη κατάσταση που επικρατούσε στην οικογένεια τους . Όταν ο Ισαάκ δεν είχε άλλη δύναμη αποφάσισε να γυρίσει στο σπίτι και να τους ενημερώσει για το άσχημο συμβάν που τους είχε συμβεί. Στο δρόμο καθώς περπατούσε τον περικύκλωσαν τέσσερις πελώριοι ληστές και τον σκότωσαν. Τα χαράματα ένας τσομπάνης που περνούσε από τον δρόμο με τα πρόβατα του είδε τον Ισαάκ νεκρό και έσπευσε να ενημερώσει το χωριό το οποίο τους έψαχναν όλο το βράδυ. Ο σπαραγμός και  η θλίψη εκείνη την μέρα είχε την τιμητική της σε εκείνο το χωριό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου